’t Pumpke

Lekker Brabants. Lekker bourgondisch.

Eetcafé ’t Pumpke. Een begrip in Nistelrode en tot ver in de regio. En inderdaad, lekker Brabants en lekker Bourgondisch. Dat geeft aan waar wij voor staan. Gastvrijheid die zich vertaalt in een gemoedelijke sfeer waarin elke gast zich welkom voelt. En diezelfde sfeer laten we ook zien in de keuze van onze gerechten. Toegankelijk, smaakvol en bereid, als dat kan, met gerechten uit de streek.

Genieten op een groots terras of in de beslotenheid van onze tuinkamer.

’t Pumpke is gelegen in de dorpskern van het mooie Nistelrode. Aan het raadhuisplein, bij de dorpspomp (dan weet je meteen hoe wij aan onze naam komen…). Bij aankomst valt het direct al op. Ons grote terras. Eén en al gezelligheid, beschut door fraaie parasols en de beschutting van onze prachtige lindebomen voor de zaak. Maar ook binnen voel je je als bezoeker welkom. Waar je ook wilt zitten, elke plek straalt warmte en gezelligheid uit. Een plaatsje aan de bar, in één van de zithoekjes, de ‘goei’ kamer of de tuinkamer met een uitzicht op het terras?

Van goeie komaf.

Wij zijn trots op onze historie. En vooral op de mensen die, voor ons, op deze plek, van betekenis waren voor ons dorp Nistelrode.

Zo was er aan het einde van de 19e eeuw Hannes de Pomper, die de toenmalige stoomtram tijdens de stop in Nistelrode voorzag van vers water. Enkele tientallen jaren later was het Sjef Wouters die in het pand van ’t Pumpke een bakkerij, grutterij en café uitoefende. Vele Nisseroise mensen kwamen langs voor een borreltje na de ‘leste’ mis op zondag. In de jaren 60 was het Herman Hermans die de zaak overnam. Hij bouwde de zaak flink uit en besloot de naastgelegen oude boerderij van de familie van de Rakt (en daarvoor van de familie van der Heijden, ‘de Brouwers’) te verbouwen tot De Brouwershoeve.

Weer een nieuwe periode brak aan, eind jaren 70 en 80, toen ’t Pumpke vooral bekend stond als discotheek. Sinds 1990 is ’t Pumpke omgebouwd tot eetcafé. En die functie gaat ’t Pumpke goed af. We zijn dan ook zeer blij dat de laatste verbouwing een nieuwe impuls heeft gegeven om eetcafé ’t Pumpke nog in lengte van jaren te kunnen voortzetten.